Tegnap egy húsmentest, ma pedig egy roppant egyszerű húsos fogást hoztam. Kevés alapanyag, sok fűszer és finom ízek. Pikk-pakk összeállítható,
a többi munkát a sütő végzi.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*4 szelet csirkemellfilé
*1 kk fokhagymás só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*1/2 kk morzsolt oregánó
*1/2 kk morzsolt bazsalikom
*8 dkg juhtúró
*1 púpozott ek tejföl
*kevés olívaolaj
Tálaláshoz:
*tepsiben sült krumpli
*paradicsomsaláta
A húst vékonyra klopfoljuk, olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük, megszórjuk a fűszerekkel. A krémes juhtúrót a tejföllel
kikeverjük, majd a csirke szeletekre kenjük. Lefedve 180 fokos sütőben 40 percet puhítjuk, majd alufólia nélkül pár percet pirítjuk. Tepsiben sült krumplival
és paradicsomsalátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése