PrintFrendly

2023. június 27., kedd

Bulguros hús

Ez egy igazán egyszerű húsos fogás, ami egy klasszikus mintájára készült. Kínálhatjuk tejfölös uborkasalátával, savanyú uborkával vagy csak egyszerűen tejföllel. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
Bulgurhoz:
*13 dkg bulgur
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt feketebors
*2-3 ek olívaolaj

Raguhoz:
*40 dkg csirkemellfilé
*8 dkg vöröshagyma
*3-4 ek olívaolaj
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 késhegynyi őrölt fekete bors
*1 nagyobb paradicsom
 
A bulgurt kevés felforrósított olajon átpirítjuk, majd dupla mennyiségű vizet hozzáadva, a fűszerekkel ízesítve, lefedve roppanósra főzzük.
A húst és a hagymát apróra kockázzuk. Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta, végül megszórjuk a fűszerekkel, annyi vízzel, ami épp ellepi, puhára főzzük. Közben beledarabolunk egy paradicsomot. Ha a hús puha és elfőtt a leve, a bulgurral összekeverjük. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen cukormentes savanyú uborkával, esetleg tejfölös uborkasalátával vagy csak simán tejföllel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése