Ez egy igazán egyszerű húsos fogás, ami egy klasszikus mintájára készült. Kínálhatjuk tejfölös uborkasalátával,
savanyú uborkával vagy csak egyszerűen tejföllel.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Bulgurhoz:
*13 dkg bulgur
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt feketebors
*2-3 ek olívaolaj
Raguhoz:
*40 dkg csirkemellfilé
*8 dkg vöröshagyma
*3-4 ek olívaolaj
*1/2 kk vöröshagymás só
*1/2 kk fokhagymás só
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*1 késhegynyi őrölt fekete bors
*1 nagyobb paradicsom
A bulgurt kevés felforrósított olajon átpirítjuk, majd dupla mennyiségű vizet hozzáadva, a fűszerekkel ízesítve,
lefedve roppanósra főzzük.
A húst és a hagymát apróra kockázzuk. Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a csirkét fehéredésig
pirítjuk rajta, végül megszórjuk a fűszerekkel, annyi vízzel, ami épp ellepi, puhára főzzük. Közben beledarabolunk egy paradicsomot. Ha a hús puha és
elfőtt a leve, a bulgurral összekeverjük. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen cukormentes savanyú uborkával, esetleg tejfölös uborkasalátával
vagy csak simán tejföllel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése