PrintFrendly

2023. június 24., szombat

Húsos-juhtúrós töltött gömbcukkini

Már alig vártam, hogy beérjenek az első csodás kis gömbcukkinik a kertben. Gyorsan meg is töltöttem párat. Ez a kimondottan nyári finomság is a Séf húsboltja és pecsenyése támogatásával készült, hisz a töltelékként felhasznált húst biztosította. Hálás köszönet érte. Ha Inárcson jártok, érdemes benézni, hisz széles választékkal, csodás termékekkel és kedves kiszolgálással várják a vásárlókat.
Hozzávalók 4 személyre
*2 közepes gömbcukkini
*só
Töltelékhez:
*25 dkg darált sertéshús
*3-4 ek olaj
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 kk őrölt fűszerpaprika
*1 nagyobb paradicsom
*2 púpozott ek tejföl
*6 dkg juhtúró
*10 dkg sajt
 
A gömbcukkiniket félbe vágjuk, a közepüket kivájjuk. A mélyedést megszórjuk sóval és borssal. 
A húst a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd a fűszerekkel ízesítjük, hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot, majd annyi víz alatt, ami épp ellepi, lefedve puhára főzzük. 
A cukkinikben keletkezett levet leöntjük, majd sütőlemezre helyezzük, megtöltjük a raguval. A tejfölt elkeverjük a juhtúróval, majd beleforgatjuk a lereszelt sajt felét. A töltelék tetejére halmozzuk. 
180 fokos sütőbe toljuk, ahol kb. 20 percet sütjük, majd a maradék reszelt sajttal megszórva pár percet még visszatoljuk pirulni. Melegen, azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése