A gyerek nem tudja megunni és kéri is, hogy süssek pisztrángot. Én ennek természetesen örülök, mert a hal nagyon egészséges.
Igyekszem ilyenkor mindig más ízesítéssel készíteni, hogy azért változatos is legyen. Hozzá tepsiben sült újkrumplit és spárgát
kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*2 szivárványos pisztráng
*2-3 ek olívaolaj
*1-1 csipet só
*1-1 csipet őrölt fekete bors
*2 szál újhagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 teáskanál magyaros fűszerkeverék
Tálaláshoz:
*tepsiben sült újkrumpli és spárga
A pisztrángot megtisztítjuk, szárazra töröljük. A hasüreget megszórjuk egy kevés sóval és borssal. Belehelyezzük
a megtisztított újhagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Kívülről lekenjük olajjal és megszórjuk a magyaros fűszerkeverékkel. Sütőpapíros
tepsibe rakjuk. 190 fokos hőlégkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tepsiben sült újkrumplival és spárgával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése