Közeledik az igazi nyár, jön a grillezések ideje. Készíthetünk nyársakat, mindenféle finomságot rátűzve. Mondjuk
színes és finom zöldségeket füstölt kolbásszal váltogatva. A Séf húsboltja és pecsenyése-ben a húsok mellett ízletes füstölt
árut is találtok. A személyes kedvencem ez a kolbász, amiből most elkészítettem a grillre valót. A legnagyobb meglepetésemre a gyerek is teljesen odavolt érte,
azt kérte, hogy majd máskor is süssek ilyet.
Grillrács helyett akár grillserpenyőben vagy hagyományos sütőben is elkészíthető.
*1 szál puhább füstölt kolbász
*1 nagy kaliforniai paprika
*2 nagyobb fehér paprika
*1 nagyobb vöröshagyma
*2 kisebb cukkini
Kenegetőhöz:
*0,5 dl olaj
*1 kk só
*1 kk őrölt bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*3 nagy gerezd zúzott fokhagyma
A kolbászt és a cukkinit nem túl vékonyra karikázzuk. A vöröshagymát, a paprikákat nagyobb darabokra vágjuk. Váltogatva
kisebb nyársakra tűzzük az alapanyagokat. A fűszereket és a zúzott fokhagymát elkeverjük az olajban. Lekenjük a nyársakat vele. Felforrósított grillen
vagy grillserpenyőben megsütjük mind. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése