PrintFrendly

2023. április 30., vasárnap

Borneói pisztráng

Zárjuk a hetet és ezt a hónapot egy halas finomsággal, ami most egy igazán különleges fűszerezést kapott. Jól vizsgázott, mert a gyereknek is nagyon ízlett, hisz az ő kérésének eleget téve készült pisztráng. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*2 szivárványos pisztráng
*2 ek olívaolaj
*1 csipet só
*4 kisebb citromkarika
Tálaláshoz:
*tepsiben sült fűszeres krumpli
*friss saláta
 
A pisztrángot megtisztítjuk, szárazra töröljük. A hasüreget megszórjuk egy kevés sóval és borssal. Kívülről lekenjük olajjal és megszórjuk a fokhagyma granulátummal és a vaníliás borssal. A hasüregbe helyezünk 2-2 szelet citromot.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk. 190 fokos hőlégkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük. 
Friss salátával és tepsiben sült fűszeres krumplival kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése