Végre itt a medvehagyma, igyekszem sokféleképpen felhasználni. Most egy könnyű sajtos muffin készült, mégpedig gluténmentesen,
picit egészségesebben.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált lisztet a Wise Pasta biztosította.
*15 dkg Wise Food Barna rizsliszt
*1 csapott tk só
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 nagy csipet gm őrölt bors
*2 nagyobb tojás
*2 púpozott ek tejföl
*1 dl cukormentes mandulatej
*13 dkg mozzarella sajt
*1 kis csokor friss medvehagyma
A lisztet elvegyítjük a sóval, borssal és a szódabikarbónával. A tojásokat simára keverjük a tejföllel, tejjel, majd
hozzáadjuk a lisztes keveréket. Beleszórjuk a lereszelt sajt felét és az apróra vágott medvehagymát. A tésztát egyenletesen elosztjuk a papírral
bélelt muffinsütő mélyedéseiben. Megszórjuk a maradék sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütés módban kb. 25 perc
alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése