Gyakran kerül asztalra édesburgonya, de főételként ritkábban. Így a medvehagymaszezon végén az is került bele egy kicsi. A
töltelék krémes, ízletes. A sós juhtúrós íz igazán remekül illik az édeskés édesburgonyához.
A recept megjelent a Kifőztük
oldalon is.
A felhasznált lisztet a Wise Food biztosította.
*4 közepes édesburgonya
*30 dkg csirkemellfilé
*1 ek vaj
2-3 ek olívaolaj
*1/2 kk vöröshagymás só
*1/3 kk őrölt fekete bors
*2 dl cm mandulatej
*5 dkg krémes juhtúró
*1 kis csokor friss medvehagyma
A megtisztított édesburgonyát fóliába csomagolva 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük. Amikor picit hűlt,
a tetejét levágjuk, kiskanállal a belét kissé kikaparjuk.
A húst kisebb kockára vágjuk, majd a felforrósított vaj és olaj keverékén fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük
a fűszerekkel. Hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejet, a juhtúrót és felforraljuk. Ha puha a hús elzárjuk és beleszórjuk az apróra vágott
medvehagymát. Az édesburgonya csónakokat megtöltjük a raguval. 180 fokos sütőbe toljuk kb.10 percre és melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése