A zöldségesnél kaptam csoda szép sóskát. Nagyon szeretjük, a tisztításban a gyerekek is részt vettek, így azért
gyorsabban zajlott az előkészítés. Kínálhatjuk köretként, de a közelgő ünnepre akár a sonka és a tojás mellé is remek. A hagyományosan
készült változatot IDE kattintva találjátok.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. Az elkészítéséhez felhasznált édesítőt és lisztet a Wise Pasta biztosította.
*50 dkg sóska (tisztítva mérve)
*1/2 dl víz
*1 nagy csipet só
*1 teáskanál Wise Food 5x Édesítő
*1 közepes tojás
*1 púpozott evőkanál Wise Food Zabpehelyliszt
*1-2 dl cukormentes mandulatej
A sóskát alaposan megtisztítjuk, a középső vastag erét kitépjük. Kisebb darabokra vágjuk, kevés vízen megfonnyasztjuk.
Ízesítjük sóval, édesítővel. A tojást csomómentesre keverjük a liszttel, majd a mandulatejjel. Állandó kevergetés mellett a sóskát
besűrítjük a tojásos tejjel. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen vagy hidegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése