Almás, diós, omlós, nem túl édes, sokáig elálló keksz, ami glutén- és hozzáadott cukormentes. Szénhidrátdiéta során is fogyasztható. Már sokszor megsütöttem, minden alkalommal finom és illékony lett.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon.
A felhasznált lisztet a Wise Food biztosította.
*8 dkg Wise Food zabpehelyliszt
*1 nagy csipet só
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 kk őrölt fahéj
*1 késhegynyi bourbon őrölt vanília
*6 dkg apró szemű gm zabpehely
*4 dkg darált dió
*1 nagy tojás
*3 dkg négyszeres erősségű édesítő
*6 dkg vaj
*1 kisebb zöldalma (8 dkg)
A lisztet elvegyítjük a sóval, szódabikarbónával, fűszerekkel, majd beleszórjuk a darált diót és a zabpelyhet. A
tojást elkeverjük a vajjal és az édesítővel, belereszeljük a meghámozott almát és összeforgatjuk a száraz keverékkel. Vizes kézzel nagyobb
golyókat sodrunk, amit kissé ellapítunk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréses módban 15 perc
alatt készre sütjük. Óvatosan rácsra rakjuk és ott hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése