A blogon már található egy cukorral és egy kaporral ízesített sárga túró recept is. Most egy olyan készült, ami egyiket
sem tartalmazza, sőt cukormentes mandulatejet használtam hozzá. Az eredmény nagyon finom lett, az eredeti cukros változattól alig lehet megkülönböztetni.
10 házi tojás
1 nagy csipet só
1 liter cukormentes mandulatej
15 g vaníliás eritrit
2 evőkanál 1:4 édesítő
A tejet feltesszük melegedni. A tojásokat a sóval alaposan elkeverjük. Majd a meleg tejbe csorgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ízesítjük
az édesítővel, vaníliával. Addig melegítjük, míg a túró és a savó szétválik. Egy szűrőtálat kibélelünk
textil ruhával, ebbe szűrjük a túrót. Hagyjuk lecsepegni. A ruhát összekötjük, majd egy éjszakát felfüggesztve hagyjuk lecsepegni. Másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése