PrintFrendly

2022. április 25., hétfő

Pirított gombanyárs

Könnyű, egyszerű húsmentes fogás. Némi friss salátával, esetleg egy kis tejfölös mártogatóssal is kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 3-4 személyre
*3 szelet teljes kiőrlésű kenyér
*2 ek vaj
*2-3 ek olaj
*1 friss ág rozmaring
*2 nagy gerezd fokhagyma
*só
*őrölt bors
 
A megtisztított gombákat a felkockázott kenyérrel felváltva bambusznyársra tűzzük. Felforrósított serpenyőben a vaj és olaj keverékén locsolgatva megpirítjuk a gombanyársakat. Rászórjuk az apróra vágott rozmaringot és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Közben megszórjuk sóval és borssal. Melegen azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése