PrintFrendly

2022. április 27., szerda

Bakonyi karfiol

Könnyű, egyszerű húsmentes fogás, ami pillanatok alatt elkészül. Egyik zöldségnek sem kell sok idő, hogy megpuhuljon. A végén pedig a tejföltől lesz igazán krémes. Párolt rizzsel vagy akár főtt tésztával is kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 2-3 személyre
*30 dkg karfiol
*7 dkg vöröshagyma
*3 ek olaj
*1 csapott kk fűszerpaprika
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk só
*1 púpozott ek gluténmentes zabpehelyliszt
*2 púpozott ek tejföl
 
A karfiolt apró rózsáira szedjük, a gombát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát felkockázzuk. A felforrósított olajon a hagymát megfonnyasztjuk, a gombát és a karfiolt átforgatjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Ha a zöldségek megpuhultak és a levét elfőtte, megszórjuk a zabpehelyliszttel és és a tejföllel krémesítjük. Melegen, párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése