Könnyű, egyszerű húsmentes fogás, ami pillanatok alatt elkészül. Egyik zöldségnek sem kell sok idő, hogy megpuhuljon. A végén
pedig a tejföltől lesz igazán krémes. Párolt rizzsel vagy akár főtt tésztával is kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált
gombát a Chef Gomba biztosította.
*30 dkg karfiol
*7 dkg vöröshagyma
*10 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
*3 ek olaj
*1 csapott kk fűszerpaprika
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk só
*1 púpozott ek gluténmentes zabpehelyliszt
*2 púpozott ek tejföl
A karfiolt apró rózsáira szedjük, a gombát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát felkockázzuk. A felforrósított
olajon a hagymát megfonnyasztjuk, a gombát és a karfiolt átforgatjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Ha a zöldségek
megpuhultak és a levét elfőtte, megszórjuk a zabpehelyliszttel és és a tejföllel krémesítjük. Melegen, párolt basmati rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése