Könnyű, tojásos fogás, ami akár a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Hidegtálon is kínálható. Szénhidrátdiétába
is illeszthető. Most pirított édesburgonyával tálaltam. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. A felhasznált fűszereket a Fűszerész biztosította.
*4 nagy karaj szelet
*1 tk sertéssült fűszerkeverék
*1 kk fokhagymás só
*10 dkg krémes fetasajt
*2 kisebb keményre főtt tojás
*15 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
*1 ek mangalica zsír
*1/2 dl leves alaplé
A hús szeleteket vékonyra klopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és a fokhagymás sóval, vékonyan megkenjük a fetával
és megszórjuk az apróra vágott tojással. A karaj szeleteket szorosan feltekerjük és bevonjuk a szalonnával. Zsírral kikent tepsibe fektetjük, mellé öntünk
kevés alaplevet. 180 fokos sütőben lefedve 45 percet puhítjuk, majd alufólia nélkül addig sütjük, míg a szalonna megpirul. Picit hagyjuk hűlni és ferdén
szeletelve, sült édesburgonyával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése