Mint tegnap említettem, új fűszer kapott helyet a konyhámban, ami az ánizsmag. A kalács is nagyon finom lett vele, de ez a kifli szintén bekerült
a családi kedvencek közé.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
A szilikon kifliformát pedig a
Cookorinál tudjátok beszerezni.
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*6 dkg porcukor
*1 púpozott kk őrölt ánizsmag
*1 késhegynyi őrölt Bourbon vanília
*1/2 kk reszelt citromhéj
*1 nagyobb tojás sárgája
*10 dkg puha vaj
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és
a vajat. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
A tésztát becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy fél órát.
A szilikon kifli forma mélyedéseit peremig töltjük
a masszával.
160 fokos sütőben 14-16 perc alatt készre sütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk.
Rácson hagyjuk teljesen kifűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése