PrintFrendly

2022. április 22., péntek

Köményes-zabos sárgarépatallér

Egyszerű zöldséges lepényke, amit kínálhatunk köretként, de egy kevés mártogatóssal önálló ételként is megállja a helyét. 
A felhasznált zabpehelylisztet a Wise Pasta biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 2 személyre
*2 nagyobb sárgarépa (25 dkg, tisztítva mért súly)
*1 közepes vöröshagyma (8 dkg)
*3 kisebb tojás
*1 csapott tk só
*1/3 kk gm őrölt bors
*1/3 kk gm őrölt köménymag
*kevés olaj a sütéshez
 
A megtisztított sárgarépát és a vöröshagymát a reszelő nagy lyukán lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összekeverjük. 
Felforrósított serpenyőben kevés olajon púpozott evőkanálnyi masszát elterítünk és minkét oldalát megsütjük. 
Önmagában egy kis tejfölös mártogatóssal vagy sültekhez köretként kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése