A lencse igen megosztó alapanyag. Sokan nem kedvelik. Régen én sem készítettem, de ez mostanára megváltozott. Próbálkoztam
és megszerettük. A főzelék, raguk, saláták és levesek után most egész másképpen került az asztalra. Egy kevés gombával is megspékeltem.
Finom húsmentes fogás lett belőle.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*40 dkg cm lencsekonzerv
*5 dkg ChefGomba Shiitake gomba
*5 dkg vöröshagyma
*2 gerezd fokhagyma
*2 nagyobb tojás
*4 púpozott ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1/3 ek morzsolt majoránna
*olaj a sütéshez
A lencsét átmossuk, lecsepegtetjük és villával kissé áttörjük.
A gombát és a vöröshagymát apróra
vágjuk, majd a lencséhez adjuk a tojással és a zúzott fokhagymával együtt. A fűszerekkel ízesítjük. Annyi morzsával összedolgozzuk, hogy közepesen
lágy masszát kapjunk.
Púpozott evőkanálnyi adagból előbb gombócot sodrunk, majd kicsit ellapítjuk.
Felforrósított olajban megsütjük.
A felesleges
olajat lecsepegtetjük. Friss salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése