PrintFrendly

2022. április 28., csütörtök

Tejszínes-tárkonyos zöldségleves szárított gombával

Ebben az esős, nem épp tavaszi időben jól esik egy tányér melengető, tartalmas leves. Hús nem került bele, de a szárított gomba és a tárkony igazán intenzív ízt ad az ételnek. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált szárítmányt a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*1 nagyobb sárgarépa
*1 közepes petrezselyem
*1 kis karfiol negyede
*1 kis darab karalábé
*10 dkg zöldborsó
*1 kisebb vöröshagyma
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 tk morzsolt tárkony
*1liter zöldségleves alaplé
*2 dl tejszín
*3 ek olaj
 
A zöldségeket megpucoljuk, a répát és a petrezselymet karikára, a karalábét kockára vágjuk, a karfiolt apró rózsáira szedjük. A gombát beáztatjuk 2 dl alaplébe. 
A felforrósított olajon a felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk, átforgatjuk rajta a zöldségeket. A maradék alaplével felengedve, a fűszerekkel ízesítve a zöldségek puhulásáig főzzük a levest. 
A végén hozzáadjuk az alapléből kivett gombát és a karfiolt. 
Végül hőkiegyenlítéssel a tejszínnel krémesítjük. Meleg kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése