PrintFrendly

2022. január 11., kedd

Sütőben sült citromos csicsóka

Mit is mondhatnék erről a köretről? Egy elhanyagolt, de mégis egészséges zöldség egyszerű elkészítése. Nincs vele sok munka és így egész jól beilleszthető az étkezésbe. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 2 személyre
*30 dkg apróbb csicsóka
*2 tk frissen facsart citromlé
*0,5 dl olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
 
A csicsókát egy kefével alaposan megsikáljuk és negyed cikkekre vágjuk. 
Az olajat a citromlével és a fűszerekkel összekeverjük, beleforgatjuk a csicsókát. Sütőpapíros tepsibe terítjük. 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt roppanósra sütjük. (Tűpróba!) Közben párszor átforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen puhuljon. 
Melegen köretként kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése