Mit is mondhatnék erről a köretről? Egy elhanyagolt, de mégis egészséges zöldség egyszerű elkészítése. Nincs
vele sok munka és így egész jól beilleszthető az étkezésbe. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon
is.
*30 dkg apróbb csicsóka
*2 tk frissen facsart citromlé
*0,5 dl olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
A csicsókát egy kefével alaposan megsikáljuk és negyed cikkekre vágjuk.
Az olajat a citromlével és a fűszerekkel összekeverjük,
beleforgatjuk a csicsókát. Sütőpapíros tepsibe terítjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt roppanósra sütjük. (Tűpróba!)
Közben párszor átforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen puhuljon.
Melegen köretként kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése