PrintFrendly

2022. január 9., vasárnap

Egyszerű húsos káposzta

A télben a sütőtököt és a savanyú káposztát kedvelem a legjobban. Ilyenkor igyekszem minél többféleképpen felhasználni mindkettőt. A savanyú káposztából egy egyszerű fogás készült, hasonló a toroshoz, de az eljárás és azért az íze is más. Egyszerű és ízletes. 
Akár szénhidrátdiétába is illeszthető. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 4-5 személyre
*40 dkg sertéscomb
*50 dkg savanyú káposzta
*1 fej vöröshagyma (10 dkg)
*1 púpozott ek mangalica zsír
*1 tk fűszerpaprika
*1/2 kk őrölt bors
*1 kk só
*1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
*1 kisebb paradicsom (lehet fagyasztott is)
*1 tk darált paprika
 
A vöröshagymát apróra, a combot közepes darabokra vágjuk. A felforrósított zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a darált paprikát és a felkockázott paradicsomot. Annyi vízben, ami ellepi majdnem puhára főzzük. 
Közben a káposztát átmossuk, kicsavarjuk és a húshoz adjuk. Együtt készre főzzük. Ha szükséges, a vizet pótoljuk és utánízesítjük. Melegen, teljes kiőrlésű kenyérrel, esetleg ízlés szerint tejföllel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése