Egyszerű, igazi szombati húsmentes ebéd. A különleges nevű tészta egy vastagabb cső alakú változat, amin bordák futnak végig, amit az Al.i áruházban
találtam. Mint már korábban említettem csicsóka pedig rengeteg terem a kertben. A tészta, a citromos csicsóka és a sós feta jól összeillik. Tartalmas
és ízletes. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*30 dkg apróbb csicsóka
*2 tk frissen facsart citromlé
*0,5 dl olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*20 dkg durum tortiglioni tészta
*10 dkg feta sajt
*kevés friss saláta
A csicsókát egy kefével alaposan megsikáljuk és negyed cikkekre vágjuk.
Az olajat a citromlével és a fűszerekkel összekeverjük,
beleforgatjuk a csicsókát.
Sütőpapíros tepsibe terítjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt roppanósra sütjük. (Tűpróba!)
Közben párszor átforgatjuk, hogy minden oldala egyformán puhuljon.
A tésztát bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és
az olajos csicsókával óvatosan összeforgatjuk.
Feta sajtot morzsolunk rá és kevés friss salátával azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése