Ez egy roppant egyszerű, húsmentes, igazi szombati fogás. A karfiol nagyon gyorsan megpuhul, a tejföltől igazán szaftos étel. Rizs köret
illik hozzá.
*40 dkg karfiol
*1 közepes vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csapott kk fűszerpaprika
*2 ek tejföl
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, beleforgatjuk
az egész apró rózsáira szedett karfiolt. Ízesítjük a többi fűszerrel és kevés vízzel felönt, gyakran kevergetve roppanósra főzzük.
A végén hozzáadjuk a tejfölt, forralunk rajta egyet.
Melegen, basmati rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése