A sztrapacska egy igazán „lányos“ színű változata. Egyszerű, de mégis laktató és finom. Ízlés szerint
túróval, tejföllel, esetleg juhtúróval kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
*2 közepes cékla (25 dkg)
*40 dkg krumpli
*2 nagyobb tojás
*Kb. 24 dkg liszt
*1 púpozott tk só
*1/2 kk őrölt bors
A céklát és a krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, és annyi lisztet, hogy sűrű
tésztát kapjunk. Gyöngyöző vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, sós vízben átöblítjük és lecsepegtetjük.
Ízlés szerint túróval, tejföllel vagy juhtúróval kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése