A Madeleine egy piskótaszerű francia süti kagyló formában. Roppant egyszerű. Ez most konkrétan egy alaprecept. Ez bármivel ízesíthető,
legyen az vanília, fahéj, a liszt egy része kakaóra cserélhető, a kész sütemény akár csokoládéba is mártható. A szilikon formát
nagyon kedvelem, igazán könnyű vele dolgozni. Sütés előtt vékonyan érdemes kikenni pici olajjal és a kész süti könnyedén kifordul a mélyedésből.
Ha megtetszett, a Cookorinál be is tudjátok szerezni. Nálunk biztosan sokat lesz használatban. :-)
*10 dkg cukor
*2 tojás
*10 dkg vaj
*10 dkg liszt
*6 g sütőpor
*olaj a forma kikenéséhez
A cukrot simára keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olvasztott vajat. Csomómentesre keverjük.
Olajjal
vékonyan kikent forma 3/4-ég töltjük a tésztával 200 fokra előmelegített sütőben 5 percet sütjük, majd 150 fokon további 10 percet. Rácson
hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése