Roppant egyszerű kis édesség, amit sütinek neveztem, de inkább desszert. Olyan kis igazi kanalazni való. Pillanatok alatt összeállítható
és a többit a sütő elvégzi. A tökéletes élmény érdekében egy gombóc fagyit vagy egy kevés tejszínhabot is kínálhatunk
hozzá. Kajszi helyett őszibarackkal is készíthető.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
*6 nagyobb sárgabarack
*1 marék fekete szeder
*1 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 csipet őrölt fahéj
Morzsához:
*6 dkg liszt
*4 dkg vaj
*2 evőkanál cukor
Tepsi kikenéséhez:
*1 tk vaj
Egy 17*34 cm-es hőálló formát vékonyan kikenünk vajjal. Belerakjuk a kimagvalt és negyed cikkekre vágott sárgabarackot, a szedret.
Megszórjuk a kétféle cukor és a fahéj keverékével. A lisztet a vajjal és a cukorral összedolgozzuk, majd a gyümölcs tetejére morzsoljuk.
180 fokos
sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése