Könnyű, húsmentes étel. Kínálhatjuk egy kis mártogatóssal vagy sült krumplival, esetleg párolt rizs körettel.
A recept
megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
*4 közepes vöröshagyma
*só
Bundához:
*3 nagyobb krumpli (25 dkg tisztítva mérve)
*2 nagy tojás
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma
*4 dkg teljes kiőrlésű liszt
Forgatáshoz:
*6 dkg teljes kiőrlésű liszt
Sütéshez:
*olaj
A megpucolt hagymát 1 cm széles szeletekre vágjuk, a rétegeket is szétszedjük. Meghintjük sóval.
A bundához a sajtreszelőn
lereszelt krumplit a tojásokkal, a liszttel, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel csomómentesre keverjük.
A karikákat először lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk
a masszában, kicsit lecsepegtetjük és a forró olajban barnára sütjük.
Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat.
Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése