A kelt tészták a szívem csücskei. Nagyon szeretem őket minden formában. Ez most egy mákos-cukkinis töltelékkel készült
változat. Azt hiszem ez is bekerült a családi kedvencek közé.
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1/2 kk só
*2 púpozott ek cukor
*2,5 dkg friss élesztő
*1 nagyobb tojás
*10 dkg vaj
Töltelékhez:
*10 dkg darált mák
*5,5 dkg cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*22 dkg zsenge cukkini
*3 púpozott ek savanykás lekvár
Átgőzöléshez:
*2-3 ek tej
Tálaláshoz:
*porcukor
A lisztet elvegyítjük a sóval, a cukorral, hozzáadjuk a tejben felfutott élesztőt, a tojást és a puha vajjal alaposan kidagasztjuk. Lefedve
a duplájára kelesztjük.
A mákot összekeverjük a kétféle cukorral, a citrom reszelt héjával, majd beleforgatjuk a sajtreszelőn lereszelt cukkinit és
a lekvárt.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk, majd egyenletesen elkenjük rajta a mákos tölteléket.
A szélesebbik oldaláról szorosan feltekerjük. 2 cm széles szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsiben addig pihentetjük, míg a sütő bemelegszik.
180
fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Azonnal lekenjük tejjel és letakarva 10 percet hagyjuk átgőzölni. Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése