PrintFrendly

2021. szeptember 14., kedd

Húsos rakott zöldborsó

Egyszerű, de mégis tartalmas étel hússal, zöldséggel és rizzsel rétegezve. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*15 dkg zöldborsó
*15 dkg basmati rizs
Raguhoz:
*30 dkg darált pulykacomb
*1 közepes vöröshagyma
*1 nagyobb paradicsom
*1 ek házi darált paprika
*2 ek sűrű paradicsompüré
*3-4 ek olaj
Tetejére:
*2 púpozott ek tejföl
 
A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A felkockázott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és a darált paprikát. Annyi vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
Egy kisebb hőálló edény aljára rakjuk a rizst, erre kanalazzuk a ragut. Beterítjük a zöldborsóval és a tejföllel megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése