Egyszerű, de mégis tartalmas étel hússal, zöldséggel és rizzsel rétegezve. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi
számában is. A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*15 dkg zöldborsó
*15 dkg basmati rizs
Raguhoz:
*30 dkg darált pulykacomb
*1 közepes vöröshagyma
*1 nagyobb paradicsom
*1 kk fokhagymás só
*0,5 kk őrölt fekete bors
*1 ek házi darált paprika
*2 ek sűrű paradicsompüré
*3-4 ek olaj
Tetejére:
*2 púpozott ek tejföl
A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A felkockázott vöröshagymát a felforrósított
olajon megfonnyasztjuk, fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és a darált
paprikát. Annyi vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Egy
kisebb hőálló edény aljára rakjuk a rizst, erre kanalazzuk a ragut. Beterítjük a zöldborsóval és a tejföllel megkenjük. 180 fokra előmelegített
sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése