Ezt a finomságot már rég terveztem kipróbálni. Most sikerült vásárolni egy szép fej kelkáposztát és el is
készítettem. Igazán laktató fogás. Akkor az igazi, amikor még melegen folyik a sajt a közepében.
*8 nagyobb kelkáposzta levél
*só
*őrölt bors
*8 szelet gépsonka
*15 dkg trappista sajt
Bundázáshoz:
*15 dkg liszt
*3 tojás
*15 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj
A kelkáposztáról a vastag eret levágjuk, majd a leveleket lobogó vízben megfőzzük. Ha kihűlt és lecsepegett, megszórjuk
sóval és borssal. A közepére teszünk egy szelet sonkát, egy kis csík sajtot. A kellevél két oldalát középre hajtjuk, majd alulról feltekerjük.
A roládokat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges
olajat lecsepegni.
Sült krumplival vagy rizzsel kínáljuk.
Nagyon tetszik, el fogom készíteni.
VálaszTörlés