PrintFrendly

2020. október 1., csütörtök

Savanyúkáposztás sztrapacska

Itt az igazi ősz, jöhetnek a melengető, tartalmasabb ételek. A hideg időszak beálltával együtt jön a savanyú káposzta időszaka. Nagyon szeretjük, akár egy jó kis bablevesbe, akár csak magában sült húshoz, minden formában nagy kedvenc. Nem hagyhattam ki sztrapacskával sem. Igazán laktató fogás, a szalonna nagyon jól kiegészíti. Próbáljátok ki.

Hozzávalók 3 személyre

*50 dkg krumpli
*2 nagyobb tojás
*1 tk só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*23-25 dkg liszt 

Továbbá:
*20 dkg savanyú káposzta
*10 dkg húsos szalonna
*2-3 evőkanál olaj
*1 nagy csipet őrölt fekete bors

A meghámozott krumplit finomra reszeljük. Elkeverjük a tojással, sóval, borssal és annyi liszttel, hogy a nokedli tésztánál keményebb masszát kapjunk. Bő, gyöngyöző vízbe szaggatjuk. Átöblítjük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

A káposztát átmossuk, kicsavarjuk, apróra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az apróra kockázott húsos szalonnát kevés olajon megsütjük, hozzáadjuk a káposztát. Együtt kicsit pirítjuk, majd a sztrapacskával összeforgatva jól átmelegítjük, megszórjuk borssal, ha szükséges kevés sóval. Azonnal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése