PrintFrendly

2020. október 24., szombat

Cordon bleu

A nagyobbik gyereknek sokáig a rántott csirke volt az első számú kedvence. Aztán Sógoromék esküvőjén megkóstolta ezt a sajtos-sonkás finomságot, és azóta ez lett a favorit. Gyakran készítem, néha csirkemellből, néha karajból. Most utóbbiból. A bő olaj helyett a sütőben sütést részesítem előnyben, mert így biztosan átsül, és közben a köretet is nyugodtan megcsinálhatom.
Hozzávalók 4 személyre
*4 nagy szelet karaj
*só
Töltéshez:
*8 vékony szelet sonka
*5 dkg sajt
Bundázáshoz:
*4 evőkanál liszt
*2 tojás
*6 evőkanál zsemlemorzsa
 
A húst szeleteket vékonyra klopfoljuk és megszórjuk sóval. Kiterítjük, rakunk rá két szelet sonkát, vékony sajtcsíkot és feltekerjük. Fogvájóval megtűzzük. A hústekercseket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk Olajjal kikent tepsibe rakjuk. A tetejét is lekenjük olajjal. Lefedve 180 fokos sütőben 45 percet puhítjuk. Majd fedő nélkül további 15-20 percet pirítjuk. A fogvájót eltávolítjuk és sült krumplival kínáljuk.
 
 

2 megjegyzés: