PrintFrendly

2020. október 23., péntek

Tarka kifli

Amikor kicsit gondolkodol, hogy miképpen is dobd fel a hagyományos kiflit :-) Sajnos, vagy épp szerencsére nem érte meg, hogy jól záródó fémdobozba kerüljön, hisz pillanatok alatt elfogyott. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. A kedvenc kifli formámat pedig a Cookori biztosította.

Hozzávalók kb. 30 db-hoz
*12 dkg liszt
*1 csipet só
*4 dkg porcukor
*1 nagyobb tojás sárgája
*7 dkg vaj
*1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
 
A lisztet a sóval, porcukorral, vajjal és tojással összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk. 
Az egyik tésztába beledolgozzuk a kakaóport. 
Mindkét masszából vékony rudat sorunk. 
A sötét és a világos szálat egymáson összecsavarjuk. 
A szilikon kifli forma mélyedéseit kevés tésztával a peremükig töltjük. 
160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk. 
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése