Amikor kicsit gondolkodol, hogy miképpen is dobd fel a hagyományos kiflit :-) Sajnos, vagy épp szerencsére nem érte meg, hogy jól záródó
fémdobozba kerüljön, hisz pillanatok alatt elfogyott. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. A kedvenc kifli formámat pedig a Cookori biztosította.
*12 dkg liszt
*1 csipet só
*4 dkg porcukor
*1 nagyobb tojás sárgája
*7 dkg vaj
*1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
A lisztet a sóval, porcukorral, vajjal és tojással összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk.
Az egyik tésztába beledolgozzuk
a kakaóport.
Mindkét masszából vékony rudat sorunk.
A sötét és a világos szálat egymáson összecsavarjuk.
A szilikon kifli forma mélyedéseit
kevés tésztával a peremükig töltjük.
160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése