Régebben a karfiol általában rántva került az asztalra, de most már szívesen készítek belőle salátát is, amit köretként
sültekhez, húsokhoz kínálok. A karfiol kissé semleges, jellegtelen ízét a füstölt sajt karakteres aromája nagyon jól kiegészíti. Érdemes
kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
*15 dkg karfiol
*5 dkg füstölt sajt
*1 marék friss salátalevél
*2 csapott evőkanál tejföl
*1 evőkanál cm majonéz
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
A karfiolt rózsáira szedjük, bő sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A sajtot kisebb kockára
vágjuk. A tejfölt simára keverjük a majonézzel és a fűszerekkel. Beleforgatjuk a karfiolt, a sajtot és a zöldségeket. Színes borssal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése