PrintFrendly

2020. október 30., péntek

Sütőtökös-szalonnás kuszkusz

A kuszkusz nem gyakori vendég nálunk, próbálom beilleszteni az étkezésünkbe. A szalonnával, sütőtökkel igazán jól passzol. Előételként, esetleg még köretként is remekül megállja a helyét.Próbáljátok ki. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.

Hozzávalók 3 személyre
*10 dkg kuszkusz
*1 dl zöldségleves alaplé
*20 dkg sütőtök
*10 dkg húsos császárszalonna
*3-4 evőkanál olaj
*1 ág friss rozmaring
*só
*őrölt fekete bors
*1 marék friss saláta
 
A kuszkuszt a felforrósított alaplével felöntjük, lefedve pihentetjük. A felforrósított olajon megfuttatjuk az apróra vágott rozmaringot, átforgatjuk rajta a felkockázott sütőtököt, sózzuk, borsozzuk és a kockára vágott szalonnával készre pirítjuk. Összekeverjük a kuszkusszal, beleforgatjuk a salátát és ha szükséges, utánízesítjük. A sütésnél megmaradt rozmaringos olajjal meglocsolva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése