Ez a finom fogás két étel fúziójából jött létre. Kombináltam a sztrapacskát a lecsóval. Azt kell hogy mondjam, nagyon
finom lett. A pirított szalonna pedig csak hab a tortán. A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Sztrapacskához:
*50 dkg krumpli
*2 kisebb tojás
*1 csapott tk só
*kb. 23 dkg liszt
Lecsóhoz:
*2 közepes vöröshagyma
*3 nagyobb paprika
*4 nagyobb paradicsom
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
Tálaláshoz:
*húsos szalonna
A krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük, a tojással, sóval, és a liszttel összedolgozzuk. Gyöngyözve lobogó vízbe szaggatjuk,
kifőzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük.
A lecsóhoz a félkarikára vágott vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a nagyobb
darabokra vágott paradicsomot és a vékonyra csíkozott paprikát. Ízesítjük sóval és borssal. Beleforgatjuk a sztrapacskát. Átmelegítjük,
ha szükséges utánízesítjük. Apró kockára vágott, és zsírjára pirított húsos szalonnával megszórva kínáljuk.
Tipp: Idényen kívül házilag eltett lecsóval is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése