PrintFrendly

2020. október 9., péntek

Gombás kuszkuszsaláta

Ez egy roppant egyszerű húsmentes, gombás étel, ami nem tartalmaz se tejet, se tojást. Pillanatok alatt elkészül. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.

Hozzávalók 3 személyre
*1 Portobella Chefmix
*10 dkg kuszkusz
*1 dl víz
*4-5 evőkanál olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*kevés olívaolaj ha szükséges
 
A kuszkuszt forrásban lévő vízzel felöntjük. Letakarva hagyjuk puhulni, párszor átkeverjük. A csomagban található portobello gombát nagyobb darabokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát apróra daraboljuk. Kevés olajon megfuttatjuk a hagymát és a sárgarépát, hozzáadjuk a gombát. Ízesítjük sóval, borssal. Készre pirítjuk. Beleforgatjuk a megpuhult kuszkuszba. Ha szükséges utánízesítjük. Ha száraznak találjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk. Melegen főételként, esetleg köretként kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése