PrintFrendly

2020. október 6., kedd

Háromgombás patisszonos ragu

Még elvétve megbújik egy-két patisszon a kertben, érdemes kipróbálni ezt a könnyű húsmentes fogást. A gombával jó kis párost alkot. A ChefGomba Exotic csomagját használtam fel hozzá. Egyszerű, könnyű, tej- és tojásmentes étel. IR- és szénhidrátdiétába is beilleszthető.

Hozzávalók 4 személyre
*1 ChefGomba Exotic Chefmix
*1 kisebb patiszon
*1 kis vöröshagyma
*3-4 evőkanál olaj
*pár evőkanál zöldségleves alaplé
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt feketebors
*1 gerezd zúzott fokhagyma
 
A háromféle gombát folyó víz alatt átmossuk, kisebb csíkokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a csomagból az újhagymát felkarikázzuk. A patisszont meghámozzuk, a magvas részt kivágjuk, a zöldséget kisebb kockára vágjuk. 
A felforrósított olajon a kétféle hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csillagtököt, a gombákat. Kevés alaplével puhára pároljuk. A fűszerekkel ízesítjük. 
Melegen, basmati rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése