PrintFrendly

2020. szeptember 29., kedd

Csőben sült sonkás-juhtúrós galuska

Kicsit hűvösre, szelesre fordult az idő, jöhetnek a tartalmasabb fogások. A nokedli nálunk mindig nyerő. Sajttal, egy kevés sonkával pedig még csak finomabb. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. A nokedli szaggatót a Cookori biztosította.


Hozzávalók 4 személyre 
 

Galuskához:
*3 kisebb tojás
*1 kávéskanál só
*15 dkg liszt
Továbbá:
*5 dkg sajtkrém
*10 dkg juhtúró
*2-3 evőkanál tejföl
*10 dkg csirkemell sonka
*8 dkg sajt 


A tojásokat a sóval, liszttel összedolgozzuk. Gyöngyöző, sós vízbe szaggatjuk. Pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 

A sonkát apró kockára vágjuk. A sajtkrémet a juhtúróval, tejföllel simára keverjük, beleforgatjuk a galuskát, a sonkát. 

Egy közepes méretű tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 

180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején. Melegen kínáljuk.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése