Ez egy roppant egyszerű, igazi őszi fogás. A gomba, a hús, a szalonna hármasa ízletes ételt biztosít. Basmati rizzsel kínáltam. Tej-, tojás- és gluténmentes fogás, a mi szénhidrátdiétába is beilleszthető. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is. A felhasznált gombát most is a ChefGomba biztosította. A nevét is innen kapta, hisz egy Orint Chefmix elnevezésű gombacsomagból készült. Próbáljátok ki.
Hozzávalók 4 személyre
*8 dkg húsos szalonna
*70 dkg csirkemellfilé
*1 teáskanál grillcsirke fűszerkeverék
*5-6 evőkanál olaj
*1 ChefGomba Orient Chefmix
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*1 csipet morzsolt oregánó
*1 csipet morzsolt bazsalikom
*basmati rizs a tálaláshoz
A húst szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk és megszórjuk grillcsirke fűszerkeverékkel. A szalonnát apróra kockázzuk. A csomagban lévő újhagymát karikára, a lila hagymát nagyobb kockára vágjuk. A gombákat felcsíkozzuk. Egy felforrósított serpenyőben a szalonnát zsírjára sütjük, kiszedjük és félretesszük. Kevés olajat hozzáadva a csirke szeleteket megsütjük, melegen tartjuk. A hagymákat megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az előkészített gombát. Ízesítjük a fűszerekkel és készre pirítjuk. A gombaragut a húsra halmozzuk, megszórjuk a sült szalonnával és melegen, rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése