PrintFrendly

2020. szeptember 14., hétfő

Fügedzsem


Idén annyi füge termett, hogy már a múlt héten kétszer készült dzsem belőle. A magok egész picik, nem zavaróak benne. Kellemesen édes, felhasználhatjuk palacsintába, sütikbe. Én egyszerűen vajas kenyérre kenve is imádom.
Hozzávalók 4 üveghez:
*2 kg füre
*2 kk étkezési citromsav
*2 tasak befőzőcukor Sztíviával (2*350g)

A fügéket alaposan megmossuk, a szár felőli végét levágjuk, a gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk. 
Egy fazékban kevergetve addig főzzük, míg levet ereszt, hozzá adjuk a citromsavat. Botmixerrel pépesítjük. 
Ha újra felforr, beleszórjuk a befőzőcukrot. 3 percig hagyjuk főni. Csírátlanított üvegbe töltjük és lezárjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése