Idén annyi füge termett, hogy már a múlt héten kétszer készült dzsem belőle. A magok egész picik, nem zavaróak benne. Kellemesen édes,
felhasználhatjuk palacsintába, sütikbe. Én egyszerűen vajas kenyérre kenve is imádom.
Hozzávalók 4 üveghez:
*2 kg füre
*2 kk étkezési citromsav
*2 tasak befőzőcukor Sztíviával (2*350g)
A fügéket alaposan megmossuk, a szár felőli végét levágjuk, a gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk.
Egy fazékban kevergetve addig
főzzük, míg levet ereszt, hozzá adjuk a citromsavat. Botmixerrel pépesítjük.
Ha újra felforr, beleszórjuk a befőzőcukrot. 3 percig hagyjuk főni. Csírátlanított
üvegbe töltjük és lezárjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése