A nyár slágere a lecsó. De amíg van paprika és paradicsom, addig én is igyekszem minél többféle formában elkészíteni. Most egy kis kuszkusszal gazdagítottam és jó kis húsos szalonnával szórtam meg. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
*2 közepes vöröshagyma
*4 kisebb paprika
*4 nagyobb paradicsom
*1/3 bögre kuszkusz (a bögre 2,5 dl-es)
*1/3 bögre zöldségleves alaplé
*8 dkg húsos szalonna
*3-4 evőkanál olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
A kuszkuszt felöntjük a felforrósított alaplével, lefedve hagyjuk puhulni 10 percet, közben párszor átkeverjük. A vöröshagymát félkarikára, a paprikát karikára vágjuk, a meghámozott paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára pirítjuk, a serpenyőből kiszedjük, és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékhoz kevés olajat adunk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot. Ízesítjük a fűszerekkel. Beleforgatjuk a kuszkuszt. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen a pirított szalonnával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése