PrintFrendly

2020. szeptember 23., szerda

Spenótos-kukoricás portobello

Régebben nem nagyon kedveltük a spenótot, de mostanában már szívesen fogyasztjuk. Nem is muszáj hozzá hús, sokszor egy vegetáriánus fogás is lehet finom, ízletes és laktató. Ez a gomba-kukorica- spenót hármas nagy sikert aratott. Basmati rizzsel kínáltam. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. A gombát ismét a ChefGomba biztosította.


Hozzávalók 4 személyre

*20 dkg ChefGomba portobello

*5 dkg friss spenót

*5 dkg konzerv kukorica

*1-2 evőkanál vaj

*1 nagy csipet só

*1 nagy csipet őrölt fekete bors

*2 dl tejszín

A gombát vékonyra szeleteljük, a kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük.
A vajat a felforrósított serpenyőben megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a gombát, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a spenótot, jól átforgatjuk.
Krémesítjük a tejszínnel, beleszórjuk a kukoricát.
Melegen basmati rizzsel vagy főtt krumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése