Régebben nem nagyon kedveltük a spenótot, de mostanában már szívesen fogyasztjuk. Nem is muszáj hozzá hús, sokszor egy vegetáriánus fogás is lehet finom, ízletes és laktató. Ez a gomba-kukorica- spenót hármas nagy sikert aratott. Basmati rizzsel kínáltam. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. A gombát ismét a ChefGomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*20 dkg ChefGomba portobello
*5 dkg friss spenót
*5 dkg konzerv kukorica
*1-2 evőkanál vaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*2 dl tejszín
A gombát vékonyra szeleteljük, a kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük.A vajat a felforrósított serpenyőben megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a gombát, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a spenótot, jól átforgatjuk.
Krémesítjük a tejszínnel, beleszórjuk a kukoricát.
Melegen basmati rizzsel vagy főtt krumplival kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése