Régebben nem ismertem a kuszkuszt, de most gyakran asztalra kerül. Lehet belőle köret, de akár főétel is. Készíthetjük sós formában, de akár édesen, gyümölcsökkel is. Most van szőlő, körte, alma, érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók személyenként
*5 dkg kuszkusz
*0,6 dl víz
*1 alma
*1 körte
*1 fürt szőlő
*1 csipet só
*pár friss mentalevél
*méz
*frissen facsart citromlé
A kuszkuszt forrásban lévő vízzel leöntjük, lefedve hagyjuk 10 percet pihenni. A szőlőt leszemezzük, az alma és a körte magházát kivágjuk, a gyümölcshúst felkockázzuk, a menta levelet felaprítjuk. A megpuhult kuszkuszt megszórjuk egy csipet sóval, a mentalevéllel, beleforgatjuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk a citromlével és ízlés szerint mézzel. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése