Ebben a nagy melegben nem igazán van étvágyunk, de azért
egy hűsítő gyümölcslevest mindig szívesen kanalazunk. Egy érett banán, és egy
kevés, a kertben szedett ribizli felhasználásával krémes leves készült, amibe
csempésztem némi házi citromfűszörpöt is, ami kellőképpen megédesítette.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
Hozzávalók 3
személyre
*45 dkg ribizli
*1 érett banán
*1 dl habtejszín
*2 dl görög joghurt
*0,5 dl citromfűszirup
*1 ek frissen facsart citromlé
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 nagy csipet őrölt fahéj
*3-4 evőkanál szeletelt mandula a tálaláshoz
A megtisztított gyümölcsöket a fűszerekkel, tejszínnel,
joghurttal, tömény citromfűszörppel, és a citromlével krémesre turmixoljuk,
az apró magvak miatt szűrőn átpasszírozzuk.
Jól behűtve, száraz serpenyőben megpirított szeletelt
mandulával kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Kedves Andi!
VálaszTörlésHmm, ez már szinte desszert! Milyen jó ötlet, szerintem én is meg fogom csinálni. Ma kirándulni voltunk és ebéd utánra csináltam egy frissítő csokis-ribizlis-mirabolános shake-et. Ez a leves engem most arra emlékeztet. Összeturmixoltam a ribizlit, pár darab mirabolánt (cseresznyeszilva) fahéjjal, cukorral és olvasztott csokival, majd felöntöttem tejjel és újra ráturmixoltam az egészre egyet. Sikere volt... Szerintem ez a leves is nagy siker lehet az édesszájúak körében! :)
Legyen szép napod!
Andi Budapestről (Orbán Andrea Viktória)