Kipróbáltam egy új, egy kedves rokon hölgytől kapott
receptet. Az a jó benne, hogy nem kell keleszteni, és így is nagyon finom, puha
pogácsa a végeredmény.
Mivel szép dús bazsalikom bokrok díszlenek a kertben, ezért gondoltam egy merészet, és belevágtam pár darabot. Nem rontotta el, igazán különleges íze lett tőle.
Mivel szép dús bazsalikom bokrok díszlenek a kertben, ezért gondoltam egy merészet, és belevágtam pár darabot. Nem rontotta el, igazán különleges íze lett tőle.
Hozzávalók kb. 50 pogácsához:
*60 dkg liszt
*2 púpozott teáskanál só
*4-5 evőkanál tej
*5 dkg friss élesztő
*1 nagy csipet cukor
*20 dkg tejföl
*1 nagyobb tojás
*25 dkg vaj
*5-6 nagyobb bazsalikomlevél
Tetejére:
*1 felvert tojás
*15 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük a
cukorral.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott
élesztőt, a tojást, a tejfölt, a puha vajat, és az apróra vágott
bazsalikomlevelet. Alaposan kidolgozzuk.
Addig pihentetjük, míg két nagyméretű
tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előkészítjük a lisztezett felületet.
A
tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsákat szaggatunk. Tepsibe
sorakoztatjuk mind, ahol addig kelesztjük, amíg a sütő bemelegszik.
A tetejét
lekenjük kissé felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Hőlégkeveréses,
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése