Minden évben a cukkini szezon közepén azon töröm a
fejemet, hogy milyen újdonsággal lepjem meg a családot, hogy ne unjanak rá erre
a szuper kis zöldségre. A legkedveltebb a rántott változat, amit most egy
kicsit megvariáltam, és egy kis kókusszal spékeltem meg. Igazán különleges lett
a végeredmény, azt hiszem érdemes volt kipróbálni ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában
is.
Hozzávalók 2
személyre
*1 közepes cukkini
*1 csapott kk só
*10 dkg liszt
*0,5 kávéskanál őrölt bors
*2 közepes tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
*10 dkg kókuszreszelék
*olaj a sütéshez
A meghámozott cukkinit vékony karikákra vágjuk, apró
pogácsaszaggatóval a közepüket kiszúrjuk. Meghintjük sóval.
A cukkini
keletkezett levét leöntjük, majd a zöldségkarikát először a borssal elkevert
lisztbe, aztán az enyhén felvert tojásba, végül a morzsával elvegyített
kókuszba forgatjuk.
Serpenyőben, ujjnyi magas, felforrósított olajban barnára
sütjük, konyhai papírtörlőre szedjük.
Ízlés szerint sült krumplival, vagy friss
salátával, esetleg mazsolás rizzsel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése