Nagy pogácsarajongók vagyunk, mindenfélét kipróbáltam
már. Valamikor a tavasszal készítettem egy maradékmentő változatot, ugyanis
volt a hűtőszekrényben egy kevés maradék szalámi, ami már senkinek nem
akaródzott elfogyasztani. Ha minden kötél szakad, akkor jobb esetben ilyenkor
sütök egy pizzát, de akkor inkább a pogácsa mellett döntöttem. Azt hiszem jobb
választás volt :-)
Hozzávalók 60 db minipogácsához:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*2 púpozott kávéskanál só
*1 dl tej
*2,5 dkg friss élesztő
*1 kávéskanál cukor
*10 dkg zsír
*1 tojás sárgája
*4 jó púpozott evőkanál tejföl
Töltelékhez:
*10 dkg száraz szalámi
*1 evőkanál vaj
Tetejére:
*1 kisebb tojás
*5 dkg trappista sajt
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral,
majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát dagasztunk.
Meleg helyen egy
órát kelesztjük. A szalámit egész apróra vágjuk, és habosra keverjük a vajjal.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, megkenjük a szalámis vaj felével.
A
pogácsáknál szokásos módon háromszor hajtogatjuk, 20 perces szünetek
közbeiktatásával.
A másodiknál megkenjük a maradék töltelékkel. Végül ujjnyi
vastagra kinyújtjuk. Kisméretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros
tepsin 20 percet letakarva kelesztjük.
Lekenjük egy felvert tojással,
megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb.
15-18 perc alatt pirosra sütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése