Ismét egy kis desszert került az asztalra, mégpedig házi
készítésű tészta felhasználásával, amibe most sincs tojás. Nem mondom, hogy
pillanatok alatt elkészíthető, de én imádom a pepecselős finomságokat. A
gyümölcsös töltelék, az illatos fahéjas fűszerkeverék az almáspitét juttatja az
eszünkbe. Mivel az alma nincs kicsavarva, ezért a ravioli nem száraz, de ha
igazán szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor egy gombóc vanília fagyi társaságában
fogyasztjuk el.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
A
felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 18
raviolihoz
Tésztához:
*20 dkg durum búzaliszt
*1 dl víz
Töltelékhez:
*3 nagyobb alma
*1 púpozott tk almáspite fűszerkeverék
*1-2 ek cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
Forgatáshoz:
*13 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*3 ek olaj
A lisztet a vízzel alaposan összedolgozzuk, zacskóba
csomagolva pihentetjük.
A forgatáshoz a morzsát az olajon megpirítjuk, és
kihűtjük. Az almát meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük, kicsavarás
nélkül ízesítjük a fűszerkeverékkel, cukrokkal.
A tésztát enyhén lisztezett
felületen 1 mm vékony téglalapra nyújtjuk, az egyik felére teáskanálnyi
tölteléket halmozunk, körülötte lekenjük vízzel. Ráhajtjuk a tészta másik
felét, kicsit lenyomkodjuk.
Kiszaggatjuk, gyöngyöző, bő vízben kifőzzük.
Szűrőkanálban
lecsepegtetjük, a morzsában megforgatjuk, porcukorral megszórjuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése