Amikor pár almát bujtattam bundába, eldöntöttem, hogy
biztosan kipróbálom majd más gyümölccsel is. Nos, az ananász jó választásnak bizonyult. Végtelenül egyszerű, de mégis picit különlegesebb desszert. Remek kis édesség egy
tartalmas ebéd lezárásaként. A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi
számában is.
Hozzávalók 4
személyre:
*16 vékony szelet ananász
*1 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 púpozott evőkanál cukor
*1 evőkanál vaníliás cukor
*10 dkg liszt
*1 dl tej
Sütéshez:
*olaj
Tálaláshoz:
*porcukor
Az ananászt alaposan lecsepegtetjük. A tojást simára
keverjük a sóval, cukrokkal. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan
adagolva sűrű, csomómentes tésztává keverjük.
A karikákat megmártjuk benne, a
felesleget lecsepegtetjük, majd serpenyőben, ujjnyi magas, felforrósított
olajban sütjük, konyhai papírtörlőre szedjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése