A fánk az a desszert, ami évszaktól, napszaktól
függetlenül mindig osztatlan sikert arat nálunk. A kelesztett fánkon túl van
egy sütőporos, hamar kész változat, amit gyakran készítek. Ezt gondoltam tovább,
és egy közkedvelt keksz ruhájába bujtattam. Egyszerű kakaós tészta, a tetején fehér
csokis réteggel és morzsolt keksszel.
Érdemes kipróbálni;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 6
személyre:
Fánkhoz:
*29 dkg liszt
*2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*1 nagy csipet só
*1 púpozott tk sütőpor
*3 púpozott ek porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 nagy tojás
*2 dl tejföl
Sütéshez:
*bő olaj
Díszítéshez:
*15 dkg fehér csokoládé
*2 ek olaj
*2-3 db Oreo keksz
A fánk alapanyagaiból puha, de nem ragacsos tésztát
gyúrunk. Lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, és egy 5,5 cm-es pogácsa
szaggatóval kiszaggatjuk. A közepükbe kis lyukat szúrunk. Forró olajban,
közepes lángon megsütjük a fánkokat. A felesleges olajat lecsepegtetjük. Amíg
teljesen kihűlnek, a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, a
kihűlt fánkokat megmártjuk benne, és a tetejüket megszórjuk apróra morzsolt Oreo
keksszel.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése